Afera Perenič

Poziv policiji

Poziv Policiji ter vsem policistkam in policistom k zakonitemu in poštenemu ravnanju

Delujte skladno z ustavo in zakoni

Tokratni postopek je neločljivo povezan s postopkom pred 15 leti, ko so takratni in kasnejši dogodki jasno pokazali, da mi je bila zaradi zlorab posameznikov v policiji in pravosodju kratena pravica do poštenega sojenja. Zato je tokratni postopek odlična priložnost, da z jasnim časovno odmaknjenim in bolj objektivnim vpogledom naslovimo vsa ta vprašanja ter hkrati zagotovimo tudi, da bo tokratni postopek potekal skladno z ustavo in zakoni.

Policistke in policisti, trezno premislite, ali je zaradi "ugajanja šefom" ali "delanja uslug" vredno tvegati civilno in kazensko odgovornost ter javne objave.

Gorazd Perenič

Opozorilo

Policijo opozarjam, da se tokrat ne sme zgoditi enako kot pred 15 leti, ko je dokazano “izgubila”, “založila”, “oškodovankam vrnila” že zbrane pomembne dokaze, ko so policisti ugotovili, da bodo dokazi koristili obrambi. Policija je v zadnjem času kontaktirala več deset moj sedanjih in nekdanjih sodelavk ter od njih bolj ali manj korektno pridobivala informacije. Vsi ti zapisniki, od prvega do zadnjega, morajo biti na razpolago obrambi, še posebej, ker se obe strani zelo dobro zavedata, kako pomembni so za ugotovitev materialne resnice.

Prav tako policijo opozarjam, da se ne sme ponoviti, da bi se visoki uslužbenci policije nezakonito neposredno vmešavali v vodenje preiskave, kot se je to po ugotovitvah samega Ministrstva za notranje zadeve dogajalo pred 15 leti. Zato vsem policistom svetujem, da tekom postopka ob morebitnih vplivih ali pritiskih nadrejenih ali drugih povezanih oseb trezno premislijo, ali je zaradi “ugajanja” ali “delanja uslug” tem osebam vredno tvegati civilno in kazensko odgovornost ter predvsem javno razkritje njihovega ravnanja.

Vse okoliščine primera, vključno z ravnanjem policistk in policistov, bodo predmet od policije neodvisne preiskave in lahko verjamete, da v policiji kljub vsem negativnim dogodkom in političnim pretresom zdaj z leve, zdaj z desne, še vedno obstajajo pokončni ljudje, ki svojo službo opravljajo predano, pošteno in zakonito ter se bo tudi tokrat slabo končalo za kariere negativcev.

Varujte podatke!

Policijo pozivam, da varujejo osebne podatke vseh vpletenih oseb in prenehajo s svojo navado širokega nepooblaščenega razkrivanja osebnih podatkov. Ni dopustno, da se pri zbiranju informacij v želji pridobiti točno določeno izjavo razkriva osebne podatke drugih oseb, citira njihove dobesedne izjave skupaj z vsemi imeni in priimki.
Čas je, da se v policiji prenehajo večni boji med frakcijami v ozadju. Levi proti desnim, stari proti novim, ena regija proti drugi. Najprej s kolegom opravljam druge, takoj zatem konspirativno pišem uradni zaznamek, kaj je grdega rekel. Eden podatke izdaja za politične usluge, drugi medijem za promocijo ali druge usluge, tretji za denar. Zresnite se, niste stari pet let in policija ni vrtec!

Vodstvo policije, dajte si dopovedati, da ste v službi davkoplačevalcev, da posamezni policijski oddelki niso vaši osebni fevdi, da morate v službi delati, ne pa samo spletkariti ter da niste igralci v Igri prestolov!