Afera Perenič

Odmevne Pereničeve izjave

Perenič ni diplomatski in ni vljuden. Naporen, a vedno nasmejan, razgledan ter predvsem zelo odkrit in iskren. Kar očitajte mu, da laže. Bo hitro s podatki in dokumenti dokazal, da se sprenevedate vi. Njegova logika je neizprosna.

V zdravstvu gre za spopad generacij. Stari zdravniki in funkcionarji ne pustijo mladim napredovati. Stari ne pustijo pacientom odločati o lastnem zdravju in pravicah.

Gorazd Perenič

Slovenci se radi delamo revne. Pri višini minimalne plače se primerjamo z EU, a vedno zamolčimo, da zraven prejmemo še povračilo za malico in za prevoz ter vsako leto še minimalni regres. V resnici je naša minimalna plača višja za cca. 300 EUR od uradno prikazane. Ups, da ni v zgornji tretjini evropskih?

Gorazd Perenič

Slovenci radi trdimo, da smo revni in da je treba obdavčiti kapital, premoženje. Aja, ne davka na nepremičnine. Aja, a to tudi šteje, da ima skoraj vsaka družina za par sto tisoč evrov nepremičnin? Aja, to nismo tako mislili. Aja, potem pa raje ne davka na premoženje. 15 let si že nobena vlada ne upa uveljaviti tega davka.

Gorazd Perenič

V Sloveniji si nevladnik in vse je dovoljeno. Nihče ne nadzoruje porabe denarja, niti virov tega denarja. Kaj zato, če podpiraš smetarsko mafijo? Saj si vendar NVO za okolje. Kaj zato, če poskušaš preprečiti pravice pacientov? Saj si vendar nevladnik. Grdi lobisti, lepi nevladniki. Kdo ima tu koga za norca? Večina nevladnikov je v resnici lobistov in piarovcev različnih zelo zasebnih interesov. Seveda pa so tudi častne izjeme, a redke.

Gorazd Perenič

Včasih ga tudi pri nas "polomimo". Moje podjetje Studio R se je prijavilo na razpisane koncesije v Ljubljani. No, kolegica je šlampasto prebrala zahteve Mestne občine Ljubljana in napačno označila kuverte ("Ne odpiraj" je napisala na zadnjo, namesto na prednjo stran kuverte). Vse naše prijave so zato zavrnjene. Pacientom, ki bi nas bili veseli v Ljubljani, se opravičujem.

Gorazd Perenič