Afera Perenič

Za kaj gre?

Afere Pereniča so zgodba o različnih obtožbah in lažeh zoper znanega pravnika in serijskega podjetnika ter o njegovi obrambi brez dlake na jeziku, ki že leta ne ponuja samo vpogleda v dogajanje med vpletenimi, temveč tudi v delo institucij in odziv slovenske družbe.

Afere

Perenič je glasen kritik korupcije v zdravstvu, slabega dela ZZZS in delovanja določenih posameznikov, ki že desetletja uničujejo javno zdravstvo. Odziv? ZZZS naj bi prejel pisno prijavo in utemeljeno sumil Pereničevo družbo Studio R in njene zdravnike finančne goljufije. 

Sum uradno ovržen v izrednem nadzoru. ZZZS zdaj skriva lažno prijavo. O zadevi bo odločalo sodišče.

Pereničevo podjetje Studio R je zagotovilo zdravnike tisočim pacientom v ljubljanski regiji, ko vsi drugi paciente zavračajo. Dokazuje, da je v zdravstvu dovolj denarja, ljudi in znanja. Glas ljudstva in v njegovem imenu Dušan Keber in Jaša Jenull sta zato na novinarski navrgla kup laži o Pereniču in njegovem podjetju v zdravstvu. 

Resnica hitro pride na dan. Keber in Jenull zaradi laži pred sodišče.

Tri mlada dekleta za nekaj dni pridejo na študentsko delo v eno od Pereničevih podjetij in ga takoj obtožijo spolnega nadlegovanja. Razlog: verjetno spet boj za javno zdravstvo in pravice pacientov, a kdo bi vedel?

Perenič očitke z lahkoto zavrne. Policija postopek zavlačuje. A Perenič obljubi javno sojenje in sprotno objavo vseh dokazov.

Slovenija ni Balkan. Ustavimo laži in korupcijo! Vsak dan in v vsakem primeru znova in znova.

Gorazd Perenič

Naj odloči sodišče

Perenič odločno najprej dokaže lažnost vseh obtožb in zatem zvleče odgovorne pred sodišče. Ničesar ne skriva. O vsem sproti obvešča javnost.

Spremljajte zanimive sodne postopke in dobite vpogled v zakulisje dogajanja v ključnih institucijah. Perenič ve veliko in govori brez dlake na jeziku. Morda nediplomatsko, a vedno zelo odkrito in brez kakršnegakoli skrivanja.

Naj odloči javnost

Ker se postopki v Sloveniji žal zelo dolgo vlečejo, Perenič ne čaka. O vsem sproti obvešča medije in pri njem ni fraze “Brez komentarja”.
Žal nekateri mediji zaradi takšnih ali drugačnih razlogov raje objavljajo napade na Pereniča, njegovih odgovorov in pojasnil pa ne. A v digitalnem 21. stoletju koruptivnost medijev ni več poseben problem. Perenič o vsem obvešča preko spleta in socialnih omrežij. Naj se dolgoletna korupcijska omrežja še tako trudijo, javnosti nič ne ostane skrito.

Pereničev poziv

Perenič poziva vse, naj se korupciji in lažem uprejo!
Slovenija je bogata in uspešna država. Ne pustimo, da nam jo nesposobni, nedelovni ali skorumpirani ljudje na vseh ravneh družbe ukradejo. Uprimo se lažem, zavrnimo dolgoletne vzorce korupcije in zavajanja. Slovenija je demokratična, pravna in socialna država. Verjemimo v ta načela in prav vsak dan ravnajmo skladno z njimi. Ne obupujmo in z lahkoto bomo zmagali.